Route plannen

Of het nu gaat om het vinden van de snelste weg, of de meest aantrekkelijke route. Een routeplanner gebruiken helpt altijd bij het vinden van de juiste weg. Er zijn dan ook meerdere opties op de markt tegenwoordig. De ene richt zich meer op het vinden van goede fietsroutes. Terwijl de andere je van dienst kan zijn in de auto en je zelfs helpt om de files te omzeilen, als een soort GPS. Het is dus zeker ook belangrijk om te bepalen welke planner voor jou een goede keuze kan zijn als je je route gaat plannen.

Route plannen op de kaart

Mappy routeplanner


De Mappy routeplanner is op meerdere manieren in te zetten. In de eerste plaats is het een echte routeplanner. Je hebt een vertrekpunt en een punt van aankomst en zoekt daartussen de meest geschikte route. Daarnaast is dit systeem echter ook op een andere manier in te zetten. Zo kan je het ook als een landkaart gebruiken om je weg terug te vinden of om de omgeving te verkennen. Daarnaast is het ook uitgerust met een adresservice, zodat je bepaalde adressen tot op de meter nauwkeurig kunt vinden en je nooit meer hoeft te zoeken in de auto.

Fietsrouteplanner

De echte liefhebber van het fietsen weet natuurlijk dat het om meer draait dan alleen maar stevig doortrappen. Ook de omgeving en het ontdekken van nieuwe delen van het land is een belangrijk onderdeel van de beleving. Daarom is het werken met een fietsrouteplanner om waarmee je fietsroute plannen mogelijk is van grote waarde. Er zijn speciale planners van bijvoorbeeld de fietsersbond. Terwijl veel van de grote routeplanners ook een speciale dienst voor de fietser te bieden heeft. Dit maakt het dus mogelijk om overal op de wereld leuke routes uit te zetten die je kunt gaan fietsen.

Routeplanner auto

Een routeplanner voor de auto helpt je om de weg te vinden wanneer je voor het eerst naar een bepaalde bestemming rijdt. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om altijd de snelste route te rijden. Al kan je ook zelf je route plannen en juist voor de toeristische wegen kiezen. De meeste moderne routeplanners zorgen er ook voor dat je allerlei andere informatie geboden krijgt. Hoeveel brandstof je verbruikt en hoe lang de files zijn, zijn daar voorbeelden van. Zo krijg je dus ook veel meer grip op je autoritten door er de routeplanner bij te gebruiken als bestuurder.

Routeplanner fiets

Een routeplanner voor de fiets gebruiken is vooral gemakkelijk wanneer je nieuwe fietsgebieden gaat verkennen. Ben je bijvoorbeeld iemand die graag met de fietsen achterop in de auto op zoek gaat naar nieuwe delen in het land om te fietsen? Dan is het fijn om hulp te krijgen bij het uitzetten van een goede route in de omgeving. De beste wegen en de mooiste stukken van de omgeving kan je dan heel gemakkelijk in je route opnemen. Dat maakt dit type planners dus ook onderscheidend van andere routeplanners voor bijvoorbeeld auto’s die op de markt te vinden zijn.

ANWB routeplanner

De ANWB routeplanner is misschien wel de bekendste routeplanner die online te vinden is. Deze is te gebruiken in Nederland, maar ook in de rest van Europa. De mogelijkheden beperken zich niet tot de auto en de fiets, maar zijn er bijvoorbeeld ook voor voetgangers. De route plannen om zo snel als mogelijk van je vertrekpunt naar je plaats van aankomst te gaan, is bij deze routeplanner het uitgangspunt. Daarbij kan je kiezen uit de snelste en de kortste route. De ene gaat uit van de benodigde tijd, de andere gaat juist uit van het aantal afgelegde kilometers.

Google Maps Routeplanner

De grootste routeplanner die wereldwijd gebruikt wordt, is zonder twijfel de Google Maps Routeplanner. Deze werkt ook heel gemakkelijk op smartphones en is daardoor dus vaak ook gewoon als een GPS-systeem te gebruiken. Niet alleen is je route te plannen, deze is ook live aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer je toch een andere bestemming kiest, of wanneer er verkeersproblemen op je route zijn. Het voordeel van de planner van Google is bovendien dat deze over heel de wereld werkt en altijd up-to-date is. Dat maakt het dus wel heel gemakkelijk in gebruik voor iedereen die onderweg gaat.